Szárnyas tortilla: Melegítsen fel 1 konyhakész tortillalapot. Kenje meg vékonyan salátaöntettel, tegyen rá salátaleveleket. Keverjen össze 2 felkockázott paradicsomot, 1 felkarikázott baromfi virslit és 2 evőkanálnyi konzerv kukoricát. Ízesítse sóval, chilivel, friss zöldfűszerrel. Töltse meg és tekerje fel a tortillát.
Virsli bab: Vágjon össze 10 dkg zellert, 10 dkg pórét és 1 sárgarépát. Olvasszon meg 1 edényben teáskanálnyi vajat, és párolja meg benne a zöldségeket. Öntsön rá kevés húslevet,és adjon hozzá 30 dkg mélyhűtött zöldbabot. Párolja úgy kb. 15 percig. Ízesítse szerecsendióval, vágott petrezselyemmel. Végül főzzön bele 1 pár baromfivirslit.
Brokkolis krumplisaláta: Pucoljon meg és kockázzon fel 30 dkg héjában főtt krumplit. Főzzön meg enyhén sós vízben 30 dkg mélyhűtött brokkolit. Ha kész, hagyja jól lecsurogni. Keverjen el 1 dl húslét 2 evőkanálnyi fűszeres ecettel, teáskanálnyi olíva olajjal, sóval, borssal és őrölt chilivel. Forgassa bele a krumplit és a brokkolit. Szórja meg vágott snidlinggel a tetejét. Egyen mellé 1 szelet vékony sovány füstöltsonkát.
|