csayok
*Menü*
 
*Bejelentkezés*
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
*Divat*
 
*Szépségápolás*
 
*Smink*
 
*Sztárok*
 
*Chat*
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
-->Saláták

 

 Tavaszi saláta

• Hozzávalók: 4 db paradicsom, 1 db salátauborka, 1 fej jéghegysaláta, 3 evőkanál paprikával töltött olajbogyó, 8 dkg füstölt lazac szeletelve, 4 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál fehérborecet, fél csokor petrezselyem, só, frissen őrölt bors, kevés cukor
A paradicsomot vékony gerezdekre, a salátát csíkokra vágjuk, az uborkát vékonyra legyaluljuk, a petrezselymet apróra vagdaljuk.
A marinád hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint kevés vízzel hígíthatjuk, majd a salátára öntjük. Pirított kenyérrel tálaljuk.

 Hideg nyári saláta

• Hozzávalók: fél liter zöldségleves, 1 db közepes nagyságú patisszon, 3 kis cukkini, 2 db paradicsom, 15 dkg mozzarella
A patisszont fél cm vastagon felszeleteljük, a cukkinit hosszában négyfelé vágjuk. Mindkettőt forrásban levő zöldséglevesben puhára főzzük, a cukkinit előbb kell kivenni. A lecsepegtetett zöldségeket 4 tálra rendezzük. A zöldséglevest félretesszük.
A mozzarellát és a paradicsomot kockákra vágják és elosztjuk a zöldségeken.
Fűszeres öntet: 1 evőkanál mustár, fél kávéskanál só, kevés bors, 2 fej finomra vágott mogyoróhagyma, 2 gerezd préselt fokhagyma, 1 csokor finomra vágott metélőhagyma, 1 csokor petrezselyem, néhány friss bazsalikomlevél szintén finomra vágva, kevés kapor, 4-5 evőkanál fehérborecet, 3-4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál száraz cherry
A hozzávalókat jól összekeverjük, és a még meleg levesbe öntjük, lefedve összefőzzük. Ezzel az öntettel locsoljuk meg a salátát.

 Sajtos kertészsaláta

• Hozzávalók: 1 db salátauborka, 1 csomag retek, 2 fej lilahagyma, 30 dkg karalábé, 8 dkg goudasajt, fél fejes saláta, fél jéghegysaláta, 2 szál kapor, 1 csokor zsázsa,
6 evőkanál almaecet, 1 kávéskanál mustár, só, bors, csipet cukor, 5 evőkanál olaj,
3 szelet szendvicskenyér, 1-2 evők. margarin
Az uborkát és a retket legyaluljuk, a hagymát karikákra, a karalábét és a sajtot hasábokra vágjuk. Az eltépkedett salátát elrendezzük egy tálon, elosztjuk rajta a zöldségeket és a sajtot. Az ecetet elkeverjük
a mustárral. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a vagdalt kaprot és zsázsát. A mártást a salátára öntjük, összeérleljük. Közben a kenyeret kockákra vágjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
A salátát a pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

 Parmezános zöldsaláta bazsalikommal

• Hozzávalók: 2 db karalábé, 25 dkg zöld spárga, só, bors, fél frisée-saláta, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor turbolya, 3 zöldcitrom, 2 evőkanál balzsamecet, cukor, 3 evőkanál napraforgóolaj, 3 evőkanál olívaolaj, 50 g parmezán, zöldcitrom-karikák a díszítéshez
A karalábét hasábokra vágjuk. A spárgáról eltávolítjuk a fás végét, és falatnyi darabokra vágjuk. A karalábét és a spárgát forrásban levő sós vízben 10 percig főzzük.
A frisée-t és a turbolyát összevagdaljuk,
a bazsalikomleveleket letépkedjük a száráról. A kifacsart zöldcitromlevet elkeverjük
a balzsamecettel. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, hozzákeverjük az olajat. A salátákat és zöldségeket óvatosan elkeverjük az elkészült öntettel. Rövid ideig érleljük, majd utánaízesítjük. Reszelt parmezánnal és
a zöldcitromkarikákkal díszítve tálaljuk.
 
 Juhsajtos paprikasaláta

• Hozzávalók: 2 főtt tojás, 1-1 nagyobb zöld, sárga és piros húsú paprika, 3 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg konzervkukorica, fél endíviasaláta, 250 ml natúr salátaöntet, só, fehérbors, 1 evőkanál ecet, 20 dkg juhsajt, durvára darált színes bors a díszítéshez
A tojásokat nyolc gerezdre szeljük. A megmosott paprikákat csíkokra, a paradicsomot vékony gerezdekre vágjuk. A kukoricát szitában leszűrjük, a hagymát felkarikázzuk, a salátát eltépdessük.
A hozzávalókat óvatosan elkeverjük. A salátaöntetet sóval, borssal és ecettel fűszerezzük, és a salátára tesszük. Hozzáadjuk a kockákra vágott juhsajtot. Tálaláskor durvára őrölt színes borssal szórjuk meg.

 Mozzarellás burgonysaláta

• Hozzávalók: 75 dkg héjában főtt burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 50 g olajbogyó mag nélkül, 1 csokor bazsalikom, fél csokor metélőhagyma, 3-4 evőkanál fehérborecet, só, frissen őrölt bors, 4 evőkanál olívaolaj, 18 dkg szendvicsparadicsom, 1 csomag minimozzarella
A burgonyát hosszában negyedekbe vágjuk, a hagymát, bazsalikomot és az olajbogyót felaprítjuk, 3 szemet meghagyunk tálaláshoz, a metélőhagymát karikákra vágjuk.
Az ecetet sóval, borssal fűszerezzük, hozzákeverjük az olajat, majd beletesszük a felaprított olajbogyót, fűszereket és hagymát. A burgonyát leöntjük a marináddal, és 20 percig állni hagyjuk.
A paradicsomokat félbevágjuk, és a mozzarellával a burgonyasalátához adjuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Tetejére tesszük a félretett olajbogyót, és a bazsalikommal tálaljuk.

 Radicchio-őszibarack saláta

• Hozzávalók: 2 fej – 25 dkg – radicchio, 2 szem őszibarack, 15 dkg gomba, 1,5 dl tejföl, 6 evőkanál vörös szőlőlé, 3 evőkanál ecet, só, cukor, fehérbors
A radicchiot megtisztítjuk és eltépkedjük. A barackot forró vízbe merítjük, majd héját lehúzzuk. Félbevágjuk, kimagozzuk, és keskeny cikkekre vágjuk. A megtisztított gombát felszeleteljük. Az egészet összekeverjük, majd elkészítjük az öntetet: a tejfölt elkeverjük a szőlőlével és ecettel, sóval, cukorral, fehérborssal ízesítjük, és a salátára öntjük.
Az őszibarack helyett kékszőlővel is készíthetjük.

 Sajtos almasaláta

• Hozzávalók: 1 fej radicchio, 1 fej jégsaláta, 25 dkg szendvicsparadicsom, 20 dkg gouda sajt, 1 db póréhagyma, 5 dkg dió, 2 fej édes alma, fél citrom leve
Marinád: 2 evőkanál gyümölcsecet, 4 evőkanál almalé, só, bors, cukor, 2 evőkanál dióolaj, 2 evőkanál olaj
A salátát megmossuk, leszárítjuk, és széttépdessük. A paradicsomot megmossuk, és félbevágjuk. A sajtot kockákra, a póréhagymát karikákra vágjuk. A diót durvára tördeljük, és egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk. Az almát megmossuk, kimagozzuk, és cikkekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. Elkészítjük a marinádot, és az összekevert salátára öntjük.

 Tésztasaláta zsomborral

• Hozzávalók: 20 dkg penne, só, frissen őrölt bors, 1 fej lilhagyma, 1 db sárga húsú paprika, 50 g zsombor, 12 szem fekete olajbogyó, 1 gerezd fokhagyma, 2-4 evőkanál fehér balzsamecet, 4-6 evőkanál olívaolaj
A tésztát forró, sós vízben 12 percig főzzük. A hagymát felkarikázzuk, a paprikát darabokra vágjuk. Az előkészített hozzávalókat elkeverjük a zsomborral és az olajbogyóval.
Az ecetet sóval, borssal és a finomra vágott fokhagymával ízesítjük. Hozzákeverjük az olajat. A salátát meglocsoljuk az öntettel, és rövid ideig állni hagyjuk. Tálra rakjuk, és megszórjuk frissen őrölt borssal.

 

 
*Étkezés*
 
*Diéták*
 
*Tornák*
 
*Szupi-Buli*
 
*Tippek, tesztek*
 
*Az oldal védője*

 
*Ne lopj!!!*

 
*Óra*
 
*Táncolj! Sokat segít*

  

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?